1η Σεπτεμβρίου!! Καλό Αποκαλόκαιρο!! Καλό μήνα!! [Video]

Πάει και ο Αύγουστος… πάει και το Καλοκαίρι!! Όμως δεν λέμε "Καλό Χειμώνα", όχι ακόμη, γιατί στην Μύκονο βρισκόμαστε και το Καλοκαίρι, μαζί με όλα τα συναφή, συνεχίζεται και τον Σεπτέμβρη....

1η Σεπτεμβρίου!! Καλό Αποκαλόκαιρο!! Καλό μήνα!! [Video]

Πάει και ο Αύγουστος… πάει και το Καλοκαίρι!! Όμως δεν λέμε "Καλό Χειμώνα", όχι ακόμη, γιατί στην Μύκονο βρισκόμαστε και το Καλοκαίρι, μαζί με όλα τα συναφή, συνεχίζεται και τον Σεπτέμβρη....

Εμείς λέμε, Καλό Αποκαλόκαιρο!!

Καλό μήνα!!

ήρθε και ο Σεπτέμβρης… και έφερε μαζί του, μια αύρα δροσιάς και ... ανανέωσης!!

Κάτι μας λέει ότι αυτός ο μήνας, θα είναι γεμάτος εκπλήξεις... Ελπίζουμε, τα περισσότερα που θα συμβούν να είναι θετικά!!

Το Ελληνικό αποκαλόκαιρο!!

Κ​​αλό αποκαλόκαιρο; Καλό φθινόπωρο; Ή καλό χειμώνα; Η αρχή του φθινοπώρου τείνει να γίνει η πιο αμήχανη ως προς το τι θα ευχηθούμε ως χαιρετισμό. Γι’ αυτό και υπάρχει τέτοια πληθώρα ευχών...

Παλαιότερα οι άνθρωποι έλεγαν «καλό χειμώνα» και «καλό καλοκαίρι». Απλά πράγματα!!

Οι εποχές του χρόνου ήταν πάντα τέσσερις, αλλά εκείνες που όριζαν τις δουλειές τους και τις ανάγκες τους ήταν οι δύο βασικές: ο χειμώνας και το καλοκαίρι.

Οι ψυχαναλυτές από την πλευρά τους έλεγαν ότι αυτή η ευχή (το «καλό φθινόπωρο») δηλώνει άγχος αποχωρισμού ίσως και φόβο απώλειας, αλλά η άποψή τους καθόλου δεν εισακούστηκε.

Αποκαλόκαιρο!! Μία λόγια ελληνική λέξη, που παραπέμπει σ’ εκείνους τους ρομαντικούς συγγραφείς του τέλους του 19ου αιώνα. Και μ’ αυτόν τον τρόπο, μ’ αυτήν την ευχή, υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, και γαντζωνόμαστε πάνω στο αποκαλόκαιρο και σ’ εκείνες τις υποσχέσεις που δώσαμε στον εαυτό μας για κάτι Σαββατοκύριακα....

Φθινόπωρο!! Μια μαγευτική εποχή του χρόνου!!

Αυτή η εποχή έχει εμπνεύσει ζωγράφους, ποιητές, λογοτέχνες και σκηνοθέτες. Και αυτό επειδή έχει μια μοναδικά μελαγχολική και νοσταλγική νότα.... Τα φύλλα που πέφτουν, οι πιο κρύες θερμοκρασίες, τα πιο μουντά χρώματα, τα ρομαντικά τοπία!!

Peppino di Capri - Melancolie In Settembre......

«Melancolie In Settembre» Τραγουδούσε κάποτε ο Peppino di Capri…. Ευχόμαστε αυτός ο Σεπτέμβριος  να τον... διαψεύσει και να μας χαρίσει Χαρές και Χαμόγελα από Ευοίωνα Μηνύματα....

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που ξυπνά συναισθήματα και αισθήσεις!! Αποφθέγματα αποκλειστικά γραμμένα γι’ αυτούς τους μοναδικά όμορφους μήνες!!

20 Αποφθέγματα για το Φθινόπωρο που θα μας κάνουν να απολαύσουμε κάθε στιγμή του

1. «Ο χειμώνας είναι ένα χαρακτικό, η άνοιξη μια ακουαρέλα, το καλοκαίρι μια ελαιογραφία και το φθινόπωρο ένα μωσαϊκό όλων αυτών» – Stanley Horowitz (Αμερικανός συγγραφέας)

2. «Και ξαφνικά το καλοκαίρι μεταμορφώθηκε σε φθινόπωρο» – Oscar Wlide

3. «Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη, όπου κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι» – Albert Camus

4. «Όποιος πιστεύει ότι τα πεσμένα φύλλα είναι νεκρά δεν τα έχει δει ποτέ να χορεύουν στον άνεμο» – Shira Tamir

5. «Αν ο χρόνος ήταν συγκεντρωμένος σε ένα ρολόι, τότε το φθινόπωρο θα ήταν η πιο μαγική ώρα» – Victoria Erickson

6. «Και ο ήλιος έκανε ένα βήμα πίσω, τα φύλλα έπεσαν να κοιμηθούν και το φθινόπωρο ξύπνησε» – Raquel Franco (ποιητής)

7. «Κάθε φύλλο μου ψιθυρίζει την ευτυχία, φτερουγίζοντας από το φθινοπωρινό δέντρο» – Emily Bronte

8. «Φθινόπωρο… το τελευταίο πιο χαριτωμένο χαμόγελο του χρόνου» – William Cullen Bryant (Αμερικανός ποιητής)

9. «Είμαι τόσο χαρούμενος που ζω σε έναν κόσμο όπου υπάρχει ο Οκτώβρης» – L.M. Montgomery

10. «Άλλο ένα φθινόπωρο, άλλη μία σελίδα που γυρνά» – Wallace Stegner (Αμερικάνος συγγραφέας)

11. «Ούτε η άνοιξη, ούτε η ομορφιά του καλοκαιριού έχουν τέτοια χάρη σαν αυτή που είδα σε ένα φθινοπωρινό πρόσωπο» – John Donne (Βρετανός ποιητής)

12. «Πόσο όμορφα γερνούν τα φύλλα! Πόσο γεμάτες χρώμα και φως είναι οι τελευταίες τους μέρες!» – John Burroughs (νατουραλιστής)

13. «Το φθινόπωρο κουβαλά περισσότερο χρυσό στην τσέπη του από κάθε άλλη εποχή» – Jim Bishop (συγγραφέας, δημοσιογράφος)

14. «Δεν αντέχω να σπαταλήσω κάτι τόσο πολύτιμο όσο μια φθινοπωρινή λιακάδα, μένοντας στο σπίτι» – Nathaniel Hawthorne (Αμερικανός συγγραφέας)

15. «Νόστιμο φθινόπωρο! Η αληθινή ψυχή μου είναι παντρεμένη μ’αυτό, και αν ήμουν ένα πουλί θα πετούσα γύρω από τη γη αναζητώντας τα διαδοχικά φθινόπωρα» – George Elliot

16. «Ο Οκτώβριος είναι μια συμφωνία μονιμότητας και αλλαγής» – Bonaro W. Overstreet

17. «Το φθινόπωρο μας γοητεύει με τη βουβή του επίκληση να συμπονέσουμε την αποσύνθεσή του» – Robert Browning (Βρετανός ποιητής)

18. «Οι Απρίλιοι δεν σήμαιναν ποτέ πολλά για μένα. Τα φθινόπωρα δείχνουν να είναι η εποχή του ξεκινήματος, η κανονική άνοιξη» – Truman Capote (Αμερικανός συγγραφέας)

19. «Ο χειμώνας είναι νεκρός, η Άνοιξη είναι τρελή, το Καλοκαίρι είναι χαρούμενο και το φθινόπωρο είναι σοφό» – Mehmet Murat ildan (Τούρκος συγγραφέας)

20. «Υπάρχει αρμονία στο φθινόπωρο και μια λάμψη στον ουρανό του» – Percy Bysshe Shelley (ποιητής)

Μια Καλαίσθητη Διαδικασία Ανακύκλωσης

Η όλη διαδικασία με την οποία τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους είναι πρακτική αλλά και όμορφη. Καθώς πέφτουν τα φύλλα τους, τα δέντρα εξοικονομούν νερό και ενέργεια στη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης απαλλάσσονται από άχρηστες τοξικές ουσίες οι οποίες συσσωρεύονται στα φύλλα το καλοκαίρι.

Τι συμβαίνει στα δισεκατομμύρια φύλλα που πέφτουν στο έδαφος;

Χάρη στα έντομα, στους μύκητες, στα σκουλήκια και σε άλλα ζώα που ζουν στο χώμα, όλη αυτή η οργανική ύλη μετατρέπεται σύντομα σε χούμο, ένα ζωτικό συστατικό του εύφορου εδάφους.

Αφού, λοιπόν, προσφέρουν πρώτα το εντυπωσιακό θέαμά τους, τα πεσμένα φύλλα παρέχουν επίσης λίπασμα για τη νέα βλάστηση που θα φυτρώσει την άνοιξη!!

Μπορείτε να φανταστείτε κάποια πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία ανακύκλωσης;

Καθώς στεκόμαστε για να θαυμάσουμε αυτά τα δημιουργικά έργα, ίσως νιώθουμε ότι “τα δέντρα του αγρού χειροκροτούν” δίνοντας σιωπηλά αίνο στον Πλάστη τους.​...

Mykonos Ticker