Ακυρώθηκε η 45η παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Παρίσι Salon Μondial du Τourisme 2020

Οι διοργανωτές της 45ης παγκόσμιας έκθεσης τουρισμού του Παρισιού Salon Μondial du Τourisme 2020, (SMT) ανακοίνωσαν, τη Δευτέρα 02 Μαρτίου,  τ

Ακυρώθηκε η 45η παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Παρίσι Salon Μondial du Τourisme 2020
Ακυρώθηκε η 45η παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Παρίσι Salon Μondial du Τourisme 2020

Οι διοργανωτές της 45ης παγκόσμιας έκθεσης τουρισμού του Παρισιού Salon Μondial du Τourisme 2020, (SMT) ανακοίνωσαν, τη Δευτέρα 02 Μαρτίου,  την ακύρωσή της μετά από τις συστάσεις της κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.Το SMT επρόκειτο να διεξαχθεί από 12 έως 15 Μαρτίου, στο Παρίσι και αναμένετο να συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, τα νέα ήταν δυστυχώς αναμενόμενα.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της η διοίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού (SMT) ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι οι εκθέτες αφιερώνουν πολύ χρόνο, πόρους και προσπάθεια συμμετοχής στις εκδηλώσεις μας και λυπούμαστε που δεν μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Δεν παίρνουμε ελαφρά τη καρδία αυτή την απόφαση, εφόσον έχουμε επίγνωση των οικονομικών συνεπειών για τους εκθέτες επαγγελματικού τουρισμού, σε αυτή την ήδη περίπλοκη περίοδο για τον τομέα. Ωστόσο, πρέπει να τηρούμε τις συστάσεις και τις προφυλάξεις των αρχών στο όνομα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας». Επιπλέον, η διοίκηση επεσήμανε ότι θα επικοινωνήσει με κάθε εκθέτη, για να μελετήσει τις συνέπειες αυτής της ακύρωσης.

Επισημαίνεται ότι η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού, καθώς και η έκθεση Προορισμοί Φύση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου, προσδοκούσε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες.