Car Repair shops: «Big Brother» σε όλα τα συνεργεία - Τι αλλάζει στο service των αυτοκινήτων

Car Repair shops / «Big Brother» σε όλα τα συνεργεία - Τι αλλάζει στο service των αυτοκινήτων

Car Repair  shops: «Big Brother» σε όλα τα συνεργεία - Τι αλλάζει στο service των αυτοκινήτων

Car Repair  shops / «Big Brother» σε όλα τα συνεργεία - Τι αλλάζει στο service των αυτοκινήτων: Αρχές του 2024 ενεργοποιείται το Ψηφιακό Μητρώο στο οποίο θα καταγράφονται οι υπηρεσίες, ο εξοπλισμός μέχρι και οι υπάλληλοι - Διασταυρώσεις για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και παράνομη λειτουργία!!

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου τέλεσε τα επίσημα  εγκαίνια της Έκθεσης Autotec στο Metropolitan Expo.

Στο χαιρετισμό της η κυρία Αλεξοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ότι στο ψηφιακό μητρώο των συνεργείων αυτοκινήτων θα καταγράφονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία λειτουργίας και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να παραληφθεί στις αρχές του 2024.

Μέσα από το ψηφιακό μητρώο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σκοπεύει να εποπτεύει και να ελέγχει εξ αποστάσεως τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των συνεργείων καθώς και η πιστή και αδιάλειπτη τήρηση όλων των όρων και των προϋποθέσεων βάσει των οποίων αδειοδοτήθηκαν ή γνωστοποίησαν την έναρξη λειτουργίας τους. Παράλληλα θα είναι πολύ πιο εύκολος ο εντοπισμός των παράνομων συνεργείων και βέβαια μέσω διασταυρώσεων από το Taxisnet θα διαπιστώνονται πολύ πιο εύκολα οι φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.

Η Υφυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα το ζήτημα της μείωσης των ρύπων, και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν όλες εκείνες τις τεχνολογικές λύσεις που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στην επιχείρησής τους, καθώς και την αντίστοιχη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος συνολικά της δραστηριότητάς τους. Με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων  η κατανάλωση είναι μικρότερη και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας παράμετρος για την βιωσιμότητα τόσο του επιχειρείν όσο και της ίδιας της ζωής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την τιμή να παρευρίσκομαι στα εγκαίνια της Έκθεσης Autotec. Είναι σημαντικό για μένα ως Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών να βρίσκομαι στα εγκαίνια μιας έκθεσης που αφορά τεχνικές επιχειρήσεις, ειδικότερα τα ανταλλακτικά και τον εξοπλισμό των συνεργείων αυτοκινήτων. Ως μηχανικός αντιλαμβάνομαι πλήρως πως όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε ως Κυβέρνηση στους τομείς της Οδικής Ασφάλειας, αλλά και του εξηλεκτρισμού του στόλου των οχημάτων περνούν μέσα από την τεχνική υποστήριξη και αρτιότητα. Είμαι εδώ,  λοιπόν, για να ακούσω τις προτάσεις, να καταγράψω τα αιτήματά σας, ν’ αφουγκραστώ τα προβλήματά σας. Για να επεξεργαστώ στη συνέχεια με τους συνεργάτες μου πιθανές λύσεις και να προτείνω αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σήμερα, άλλωστε είναι σε εξέλιξη αρκετά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου και σας αφορούν άμεσα όπως το ψηφιακό μητρώο των συνεργείων αυτοκινήτων και άλλων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων. Στο εν λόγω ψηφιακό μητρώο θα καταγράφονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία λειτουργίας, η θέση λειτουργίας, η χρήση τους (δημόσια ή ιδιωτική), η κατηγορία τους (συνήθων οχημάτων, μεγάλων και βαρέων οχημάτων και μικτά συνεργεία συνήθων και βαρέων οχημάτων), η ειδικότητα ή οι ειδικότητές των συνεργείων (μηχανικών μερών, ηλεκτρικών μερών κ.λπ.), τα στοιχεία των κτιριακών τους εγκαταστάσεων (ωφέλιμες επιφάνειες χώρου κύριας χρήσης και βοηθητικών χώρων), του εγκατεστημένου εξοπλισμού τους με συσκευές και μηχανήματα, τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πιστοποιητικά, όπως το πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, καθώς επίσης και τα στοιχεία του υπαλληλικού τους προσωπικού. Το ψηφιακό μητρώο έχει ανατεθεί με σύμβαση στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και περιμένουμε αρχές του 2024 την παραλαβή του. Έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Παρακολούθησης της εξέλιξης και Επιτροπή Παραλαβής. Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω ψηφιακού μητρώου είναι η κεντρική εξ αποστάσεως εποπτεία και ο έλεγχος της νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεών σας καθώς και η πιστή και αδιάλειπτη τήρηση όλων των όρων και των προϋποθέσεων βάσει των οποίων αδειοδοτήθηκαν ή γνωστοποίησαν την έναρξη λειτουργίας τους.

Πιθανο&la