Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων [Εικόνες & Videos]

Ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος Μαραγκός και Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού της "Μεγάλης Παναγιάς" με τον Αιδεσιμολογιώτατο π.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων [Εικόνες & Videos]
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων [Εικόνες & Videos]

Ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος Μαραγκός και Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού της "Μεγάλης Παναγιάς" με τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Εμμανουήλ Γαλανάκη εφημέριο της Αγίας Κυριακής, το πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κουσαθανά και τον Διάκονο Γεώργιο, τέλεσαν επιμνημόσυνο τρισάγιο και έψαλλαν με συγκίνηση το "Αιωνία η μνήμη αυτών" στην μνήμη όλων αυτών των ηρώων. Η στιγμή ήταν ιερή....

Χρέος δικό μας είναι φυσικά να τους τιμούμε, αλλά πρέπει και να μελετούμε και τον τρόπο της προσφοράς και της θυσίας τους, για να δίνουμε το οξυγόνο της επιβίωσης στη Πατρίδα μας.

Γνωρίζοντας την Ιστορία μας και έχοντας πρότυπα και καθοδηγητές τους άξιους προγόνους μας έχουμε μια αλάθητη πυξίδα που θα μας οδηγεί με ακρίβεια σε έργα μεγάλα και ηρωικά.

Γι' αυτό η Ελλάδα έγραψε σελίδες δόξας στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στην Σαλαμίνα, έγραψε το θαύμα του '21 και το έπος του '40. Το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους και να τους τιμούμε πάντα.

Παρακολουθήστε video:

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων.

Στεφάνια κατέθεσαν:

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κυκλάδων Στέλιος Μπρίγγος

Ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής

Ο Λιμενάρχης Μυκόνου

Για την Εθνική Αντίσταση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακολουθήστε video:

Στην σεμνή τελετή παρευρέθησαν η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κυκλάδων Στέλιος Μπρίγγος, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων, Εκπρόσωποι της 6ης ΜΣΕΠ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Η τελετή κατάθεσης στεφάνων έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των προγόνων μας, που έπεσαν ηρωικά για την Πατρίδα μας και στην συνέχεια η Χορωδία του Π.Α.Κ.Ο. «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ».

Δείτε εικόνες:

Ακολούθησε, η μαθητική παρέλαση, παρουσία των επισήμων:

https://mykonosticker.com/me-ti-mathitiki-parelasi-koryfothikan-stin-mykono-i-ekdilosis-gia-to-epos-tou-1940-ikonesvinteo/