Κακοκαιρία Daniel: Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Θεσσαλικού Κάμπου – Ετοιμάζουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για μη εκτελεσθέντα αντιπλημμυρικά έργα

Κακοκαιρία Daniel / Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Θεσσαλικού Κάμπου – Ετοιμάζουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για μη εκτελεσθέντα αντιπλημμυρικά έργα

Κακοκαιρία Daniel: Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Θεσσαλικού Κάμπου – Ετοιμάζουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για μη εκτελεσθέντα αντιπλημμυρικά έργα

Κακοκαιρία Daniel: Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Θεσσαλικού Κάμπου – Ετοιμάζουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου - Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας από τη Φαρκαδόνα καταθέτει την πρώτη μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για μη εκτελεσθέντα αντιπλημμυρικά έργα

Κινδύνεψαν να πνιγούν μέσα στα σπίτια τους στον Θεσσαλικό κάμπο.

Κάτοικοι έζησαν και ζουν αδιανόητες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2023, με το νερό να έχει φθάσει στις στέγες των σπιτιών τους.

Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη αλλά οι πολίτες όπως αναφέρουν στη «Ζούγκλα», είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να κινηθούν σε δύο άξονες:

  1. Ο πρώτος άξονας, είναι να αναστήσουν ό,τι μπορούν από την καταστροφή που έχουν υποστεί.
  2. Ο δεύτερος άξονας, είναι να μάθουν ποιος φταίει που πνίγηκαν μέσα στα χωριά τους.

Ήδη ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας από τη Φαρκαδόνα που βρίσκεται στα όρια Τρικάλων Λάρισας ετοιμάζει την πρώτη μηνυτήρια αναφορά.

Τα λόγια του είναι λόγια οργής και θυμού:

«Μόλις μαζέψω τα συντρίμμια μου από την τεράστια καταστροφή που υπέστην, θα καταθέσω στον αρμόδιο Εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθούν:

1. Τυχόν Ποινικές ευθύνες Περιφερειακής, Δημοτικής, Κυβερνητικής ή άλλης εξουσίας ή αρμοδίου για τους θανάτους και τις καταστροφές από τις πλημμύρες. Ποιος τελικά ήταν ο υπεύθυνος και εάν οι δηλώσεις για κατασκευασμένα αντιπλημμυρικά έργα ήταν απάτη ή όχι.

2. Διεξοδική έρευνα για τα πολυδιαφημιζόμενα αντιπλημμυρικά έργα. Πόσο κόστιζαν αρχικώς, πόσο κόστισαν εν τέλει, εάν τα ποσά αυτά ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και εάν όντως έγιναν τα έργα αυτά και πώς έγιναν.

Και άλλα τα οποία θα προκύψουν στη συνέχεια από την έρευνα.

Αυτό το έγκλημα δεν θα το αφήσω έτσι».

Ο Στέλιος Σούρλας έζησε αδιανόητες καταστάσεις κουβαλώντας ο ίδιος δικούς του ανθρώπους μέσα στα νερά για να σωθούν και να μην πνιγούν. Το σπίτι του, μία αποθήκη αλλά και δύο αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στις ανθρώπινες ζωές που έπρεπε να σωθούν εκείνη τη στιγμή που πλημμύριζαν τα πάντα μέσα στο χωριό .

Το 112 δεν ήχησε ποτέ ώστε να εκκενώσουν και αυτή δεν είναι η μοναδική καταγγελία.

Στον Παλαμά Καρδίτσας οι κάτοικοι πήραν μήνυμα να εκκενώσουν αφού είχαν πλημμυρίσει.