KKE Leader Koutsoubas: Καμία στάση αναμονής από το ΚΚΕ, οι βουλευτές του έχουν ήδη πάρει θέση δίπλα στους αγώνες του λαού

KKE Leader Koutsoubas / «Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία, η ΝΔ, θα επιχειρήσει να ''τρέξει'' ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

KKE Leader Koutsoubas: Καμία στάση αναμονής από το ΚΚΕ, οι βουλευτές του έχουν ήδη πάρει θέση δίπλα στους αγώνες του λαού

KKE Leader Koutsoubas / «Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία η ΝΔ θα επιχειρήσει να "τρέξει" ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στη Βουλή.

Επισήμανε ότι «όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε, προεκλογικά, το ΚΚΕ είναι εδώ: Τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι βαθιές αλλαγές που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίες απλώνοντας σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του ελληνικού λαού».

«Είναι εδώ όλα αυτά σε συνθήκες, μάλιστα. που απο τα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα επιστρέφουν με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, ενώ όπως όλα δείχνουν μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Είναι εδώ η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Ουκρανία και στους διάφορους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, είναι εδώ οι διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κάτω από την ομπρέλλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα δείξει καμία στάση αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε θα δώσει κάποια περίοδο χάριτος. Το αντίθετο: οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του».

Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ «το κυριότερο θα επιμένει να προβάλλει πως υπάρχει εναλλακτική για το λαό η οποία δεν βρίσκεται στο δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και το λαό, που υπηρετεί τις πραγματικές δικές του ανάγκες».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο».

Συμπλήρωσε πως «η παντοδυναμία ή όχι μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη ή το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ, και στην χώρα μας υπάρχει τέτοιο κίνημα παρά τα περισσότερα βήματα που πρέπει να γίνουν».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ «θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό της έργο, για να είναι μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση».

Σημείωσε ότι «αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επειδή ουσιαστικά ταυτίζονται στα προγραμματικά ζητήματα με τη ΝΔ».

«Ούτε μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού το φασιστικό μόρφωμα ή άλλες αντιδραστικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στη νέα βουλή. Όσο ορισμένοι θα συνεχίζουν το ξέπλυμα αυτών των δυνάμεων, όπως άλλοι έκαναν και προεκλογικά, όσο τα διάφορα επιτελεία του συστήματος θα παρουσιάζουν ως δήθεν αντισυστημικούς τα δικά τους τσιράκια, εμείς θα πρωτοστατούμε μέσα στο λαό, στις γειτονιές και στις πόλεις, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, για να απομονωθούν, να πάνε από κει που ήρθαν αυτές οι δυνάμεις του σκότους» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι «υπόσχεστε ξανά οφέλη για όλους, "απ' την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ" και παρουσιάζετε τον στόχο κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, ως το σίγουρο δρόμο που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία», σημειώνοντας με παράθεση στοιχείων ότι παρά την ανάπτυξη το 2021 και το 2022 «οι εργαζόμενοι δεν γνώρισαν καλύτερες μέρες».

«Όπω&s