Mayor of Mykonos, Christos Veronis: Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, και το Δημοτικό Συμβούλιο [Εικόνες & Videos]

Mayor of Mykonos, Christos Veronis / Ο Χρήστος Βερώνης ορκίστηκε νέος Δήμαρχος Μυκόνου. Σε μία συγκινητική τελετή στον αύλιο χώρο, ανοιχτή στο κοινό, τόσο ο νέος δήμαρχος όσο και τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων, ορκίστηκαν προκειμένου να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

Mayor of Mykonos, Christos Veronis: Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, και το Δημοτικό Συμβούλιο [Εικόνες & Videos]

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο νέος δήμαρχος, Χρήστος Βερώνης. - Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024

Παρουσία εκατοντάδων Μυκονιατών, της Βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, περιφερειακών συμβούλων και πρώην δημάρχων, στην Δημαρχιακό Μέγαρο, ορκίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023,  ο νέος δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, υπογράφοντας στην συνέχεια το σχετικό πρωτόκολλο εν όψει ανάληψης των καθηκόντων τους από την πρώτη Ιανουαρίου 2024,  στον κατάμεστο από Μυκονιάτες αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

"Ο Δήμος μας θα είναι ανοιχτός και φιλικός προς όλους, θα είναι ανοιχτός και φιλικός στη καινοτομία, στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και θα επιδιώκει τη διασφάλιση μιας ποιοτικής καθημερινότητας, έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Η λειτουργία του Δήμου και των συλλογικών του οργάνων, το "εμείς από δω και όλοι οι άλλοι απέναντι", είναι έξω από τη λογική μας.

 Θα αντιμετωπίζουμε θετικά και χωρίς προκατάληψη, κάθε δημιουργική ιδέα και διάθεση για προσφορά και συνεργασία, τουλάχιστον με όλους όσους συμφωνούν με τις αρχές, την πολιτική μας και την αντίληψη μας για τη Μύκονο και τους Πολίτες της".

Χρήστος Βερώνης, νέος Δήμαρχος Μυκόνου

Την τελετή του Αγιασμού και της ορκωμοσίας, του νέου Δημάρχου  καθώς και των μελών του νέου Δημοτικού συμβουλίου, τέλεσε - χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τους ιερείς της νήσου, με το σύνολο των αιρετών να δίδουν τον προβλεπόμενο θρησκευτικό όρκο.

Παρακολουθήστε το βίντεο της τελετής του Αγιασμού:

 

Παρακολουθήστε το βίντεο της ορκωμοσίας και του χαιρετισμού του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Δωρόθεου Β΄:

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δωρόθεος Β΄ απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, της ιδιαίτερης πατρίδας μας και τα μέλη, του περί αυτού Δημοτικού Συμβουλίου, ευχήθηκε "από καρδίας να επιτύχουν στο έργο τους και να πράξουν ότι καλύτερο ότι καλόν και Αγιον για την πατρίδα μας".

Αναφερόμενος στην νέα πενταετία που σήμερα εγκαινιάζεται και μετά από λίγες ημέρες, την 1η Ιανουαρίου, θεμελιώνεται, επιπρόσθετα ευχήθηκε "να είναι καρποφόρος, άλυπη, ανέφελη, ακύμαντη και καρποβριθής, ώστε η πατρίδα μας η Μύκονος να προχωρήσει ακόμα πιό ψηλά και να προχωρήσει ακόμα παραπέρα, μέσα, όχι στο ιστορικό αλλά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι" συμπλήρωσε.

Η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε

Στην πρώτη του ομιλία μετά την τελετή ορκωμοσίας του  ο νέος δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, απευθυνόμενος στους Μυκονιάτες και στις Μυκονιάτες, ανέφερε τους τέσσερις πυλώνες της πολιτικής της νέας Δημοτικής Αρχής καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί για την επόμενη πενταετία, 

  • Αισιοδοξία ,
  • Εμπιστοσύνη,
  • Αξιοπιστία,
  • Αποτελεσματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, μπροστά στο δημαρχείο, ο Χρήστος Βερώνης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και διαφάνηκε, όπως εκτιμούν οι Μυκονιάτες, ότι θα βρίσκεται σε «αντίθετη κατεύθυνση» σε σχέση με αυτής που εφάρμοσε ο προκάτοχός του " Όπως δήλωσα και προεκλογικά, για εμένα δεν είναι αποδεκτή η έννοια του "αναρμόδιου" δημάρχου", τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε "Ο Δήμαρχος παρεμβαίνει και έχει λόγο για οτιδήποτε συμβαίνει στο νησί". 

Ο νέος δήμαρχο, στην συνέχεια, υπογράμμισε ότι "Βούληση και απόφασή μας είναι  να ξαναγίνουμε ο Δήμος των έργων, της δημιουργίας και της αποτελεσματικότητας, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα που θα παρουσιάσω αναλυτικά κατά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας και το κόψιμο της βασιλόπιτας την 1η Γενάρη".είπε

Ο Χρήστος Βερώνης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πρός όλους "Η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεργαστεί και θα στηρίξει με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα, αναγνωρίζοντας ότι το επιχειρείν είναι αυτό που δημιούργησε, κατά κύριο λόγο, την οικονομικά και τουριστικά Πανίσχυρη  Μύκονο" ενώ παράλληλα επεσήμανε "Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι άναρχη, ανεξέλεγκτη, αλλά με κανόνες, που θα τους σέβονται και θα τους τηρούν όλοι  ανεξαιρέτως" τόνισε με έμφαση.

Η Μυκονιάτικη κοινωνία υπήρξε διαχρονικά μία ανοιχτή,  φιλόξενη, ανεκτική και φιλοπρόοδη κοινωνία.

Χρήστος Βερώνης, νέος Δήμαρχος Μυκόνου

Ο νέος Δήμαρχος τόνισε πώς στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι "να προσδώσουμε και πάλι στο Δήμο μας το κύρος του" και συνέχισε λέγοντας "Στόχος μας, να ανατρέψουμε και να εξαφανίσουμε το κλίμα της δυσπιστίας προς τη Μύκονο το οποίο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια", υπογράμμισε.

Ο Χρήστος Βερώνης, δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άξιοι συνεργάτες του θα "εργαστούν σκληρά για να κάνουν πράξη όσα υποσχέσθηκαν",  και πρόσθεσε ότι "ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού, με συνεργασία και κοινή προσπάθεια  θα πετύχουμε".

Στην συνέχεια εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους Μυκονιάτες και τις Μυκονιάτισσες για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και τους συνεργάτες του "Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας ενεργώντας ως Δημοτική Αρχή όλων των Μυκονιατών, με πνεύμα ενότητας και διάθεση συνεργασίας, χωρίς διαχωρισμούς και μεροληψία", επεσήμανε.

Κλείνοντας ευχήθηκε "ευχάριστα ευλογημένα και ειρηνικά Χριστούγεννα και να υποδεχτούμε όλοι μαζί τον καινούργιο χρόνο, την 1η Γενάρη, εδώ στο Δημαρχείο και  ταυτόχρονα στο Κοινοτικό κατάστημα της Άνω Μεράς".

Παρακολουθήστε το Βίντεο του χαιρετισμού του Χρήστου Βερώνη

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του Χρήστου Βερώνη:

Παρακολουθήστε το Βίντεο υπογραφής του πρακτικού ορκωμοσίας:

 

Ακολουθούν εικόνες από τον Αγιασμό και την τελετή ορκωμοσίας:

Εικόνες από την Δεξίωση:

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

NewsRoom Mykonos Ticker Media Group

Αρχεία