Τι μπορείς να κάνεις όταν ο σύντροφός σου δεν έχει όρεξη για σεξ

Όταν ο ένας δεν έχει όρεξη για σεξ... αρχίζουν τα προβλήματα. Τι μπορείς να κάνεις; Το σεξ είναι βασικό συστατικό μιας σχέσης. Είνα

Τι μπορείς να κάνεις όταν ο σύντροφός σου δεν έχει όρεξη για σεξ
Τι μπορείς να κάνεις όταν ο σύντροφός σου δεν έχει όρεξη για σεξ
Όταν ο ένας δεν έχει όρεξη για σεξ... αρχίζουν τα προβλήματα. Τι μπορείς να κάνεις;
Το σεξ είναι βασικό συστατικό μιας σχέσης. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια μορφή επικοινωνίας, μια μορφή ανταλλαγής συναισθημάτων και φυσικά πηγή ευχαρίστησης.......
Ο χρόνος όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ισχυρότερος. Και τα σημάδια του σε μια μακροχρόνια
σχέση, σε ένα γάμο είναι εμφανή. Το σεξ μειώνεται. Ο σύντροφος δεν έχει καμία διάθεση για σεξ.
Ένα πρόβλημα που βιώνουν πολλές γυναίκες....
 
Όταν το σεξ λείπει από τη σχέση
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ντόρα Μίνου, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το θυμό εκείνου που επιδιώκει και αναζητά τη σεξουαλική επαφή από τον σύντροφό του “αλλά έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες προφάσεις που στόχο έχουν να αποτρέψουν τη σεξουαλική επαφή”.
Γιατί όμως; Τι συμβαίνει και δεν έχει όρεξη για σεξ;
 
-Μπορεί να φταίει η καθημερινότητα. 
Όχι εσύ. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Τα προβλήματα, τα οικονομικά άγχη, οι αμέτρητες υποχρεώσεις, το στρες... διεισδύουν στην ερωτική ζωή μας και ο καθένας κλείνεται στον εαυτό του. Οχυρώνεται. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα δεδομένα. Αγώνεται. Αμύνεται. Αντιδρά. Πέφτει ψυχολογικά... Δεν επικοινωνεί, δεν έχει καμία διάθεση για σεξ.
 
-Μπορεί να είναι η ρουτίνα. 
Ο χρόνος που έφερε ένα αίσθημα πλήξης και ανίας.
-Μπορεί να είναι παράπονα μαζεμένα, αρνητικά συναισθήματα, θυμός. 
Πράγματα που δεν εκφράζονται μεταξύ των δύο συντρόφων, συσωρρεύονται και πλήτουν τη διάθεση για σεξ.
-Η έλλειψη επικοινωνίας οδηγεί επίσης στην έλλειψη σεξ. 
Κι όπως χαρακτηριστικά λέει και η ψυχολόγος Ειρήνη Τζελέπη “Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δηλώσουν δυο σύντροφοι ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ή ακόμη, ότι τους έχει απογοητεύσει η συνύπαρξή τους, από το να μην επιθυμούν να επικοινωνήσουν ερωτικά”.
-Το σεξ είναι μια γλώσσα επικοινωνίας. 
Αντικατοπτρίζει οτιδήποτε συμβαίνει σε μια σχέση. Τι μπορείς να κάνεις... Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου σου δίνει μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις ώστε να βοηθήσεις την ερωτική σου ζωή και την μειωμένη ερωτική επιθυμία του συντρόφου σου ενδεχομένως....
 
-Δώσε χώρο και χρόνο στη σχέση. 
Οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που πολλές φορές χρειάζεται να ασχολούμαστε με διάφορα. Πρέπει να θυμάσαι όμως “ότι δεν αρκεί να έχεις μια σχέση, αλλά πρέπει και να τη διατηρείς. Η σχέση θέλει φροντίδα”. Προσπάθησε λοιπόν να αφιερώσεις στη σχέση σου, στο σύντροφό σου, στον εαυτό σου ποιοτικό χρόνο, αφήνοντας τα προβλήματα έξω από την κρεβατοκάμαρα.
-Προσπάθηστε να διατηρήσετε το πάθος. 
“Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να απολαμβάνετε τη στιγμή που κάνετε σεξ χωρίς άγχος και χωρίς να στοχεύετε στον οργασμό”.
-Φλέρταρε. 
Προκάλεσε το ταίρι σου... μιλώντας του ερωτικά, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας σεξουαλικές φαντασιώσεις και γενικότερα μετατρέψτε το σεξ σε ένα παιχνίδι αισθήσεων. Γίνε εφευρετική στη σεξουαλική επαφή. Το πάθος διατηρείται και αυξάνεται στη σχέση έχοντας την ικανότητα να "χρωματίζει" την ερωτική ζωή.
-Μιλήστε. Ανοιχτά. 
Μπορείς να του πεις τι σου αρέσει στο σεξ. Το σεξ είναι προσωπική υπόθεση. Αφορά εσένα και τον σύντροφό σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις ταμπού και προκαταλήψεις. Επίτρεψε στο “θέλω” σου να κυριαρχήσει του “πρέπει”.
 
-Ο ερωτικός λόγος, τα προκαταρκτικά παιχνίδια και οι σεξουαλικές φαντασιώσεις 
δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και σας προετοιμάζουν για τη σεξουαλική επαφή αυξάνοντας την ερωτική επιθυμία. *Αν η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια, αν το έχετε συζητήσει, αν έχετε προσπαθήσει και οι δύο πλευρές, αλλά η σχέση συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τότε ίσως να είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Θα βοηθήσει...
Πηγή : psixologikosfaros Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker