Πρόσκληση για τον εορτασμό της Μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ και τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού «Μεγάλης Παναγιάς»

τους ευσεβείς Μυκονίους και παρεπιδημούντες στο νησί, όπως παραστούν και συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ιεράς μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μαν

Πρόσκληση για τον εορτασμό της Μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ και τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού «Μεγάλης Παναγιάς»
Πρόσκληση για τον εορτασμό της Μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ και τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού «Μεγάλης Παναγιάς»

τους ευσεβείς Μυκονίους και παρεπιδημούντες στο νησί, όπως παραστούν και συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ιεράς μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ, του εν Σφακίοις Κρήτης γεννηθέντος και εν Μυκόνω επί τριακονταετίαν διαβιώσαντοε,  το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβίου 2018, κατά την οποία θα τελεσθούν και τα εγκαίνια του πάνσεπτου Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής «Μεγάλης Παναγιάς» επί τη συμπληρώσει 140 ετών από της καθιερώσεώς του ως Μητροπολιτικού, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας – Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

[photo αρχείου]

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, παραμονή των εγκαινίων, θα τελεσθεί εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018, οι Μητροπολίτες, με τη συμμετοχή ιερέων του νησιού, σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη. θα τελέσουν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής «Μεγάλης Παναγιάς»  καθώς και την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου

08.00 μ.μ.: Εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και καθιέρωση επί της Αγίας Τραπέζης των Ιερών Λειψάνων τα οποία θα τοποθετηθούν την επαύριον επί της Αγίας Τραπέζης του εγκαινιασθησομένου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου

07.15π.μ.: Έναρξη του Όρθρου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

08.15π.μ.: Εκκίνηση λιτανευτικής πομπής με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, φέροντας τα ιερά Λείψανα, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής προς τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

08.30π.μ.: Άφιξη των Ιερών Λειψάνων και έναρξη της Τελετής των Εγκαινίων.

09.15π.μ.: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και Σύρου και Μυκόνου Δωρόθεος Β'.

  Καλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να παραστούν και να να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελεστούν , τιμώντες την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ και λαμβάνοντες την εκ των Εγκαινίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού ευλογίαν.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός.

Εγκαινιάρχης ο Αρχιδιάκονος Αλέξιος Παπαδόπουλος.

Newsroom, mykonosticker.com