Government Reform: Θέμα των επόμενων 48 ωρών ο ανασχηματισμός!! Συσκέψεις και συναντήσεις Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι έρχονται, τα ονόματα!!

Government Reform / Θέμα των επόμενων 48 ωρών ο ανασχηματισμός!! Συσκέψεις και συναντήσεις Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι έρχονται, τα ονόματα!!

Government Reform: Θέμα των επόμενων 48 ωρών ο ανασχηματισμός!! Συσκέψεις και συναντήσεις Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι έρχονται, τα ονόματα!!

Government Reform / Θέμα των επόμενων 48 ωρών ο ανασχηματισμός!! Συσκέψεις και συναντήσεις Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι έρχονται, τα ονόματα!!

Ώρα αποφάσεων για τον ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση επιδιώκει restart μετά το μήνυμα της κάλπης!! Προετοιμάζονται αλλαγές σε πρόσωπα, που θα συνοδευτούν από δομικές αλλαγές στη δομή του κυβερνητικού σχήματος.

Θέμα των επόμενων 48 ωρών είναι ο ανασχηματισμός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός της ημέρας να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει σε επίπεδο πολιτικών να τις συνοδεύσει και με αλλαγές προσώπων που θα υπηρετήσουν το σχέδιό του για την επόμενη τριετία.

Ορόσημο αποτελεί το υπουργικό συμβούλιο που έχει οριστεί για την Παρασκευή, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, δίνοντας την ευκαιρία να καθίσουν στο τραπέζι για πρώτη φορά τυχόν νέα πρόσωπα.

Αυτό το σφιχτό χρονοδιάγραμμα, σε συνδυασμό με το κατέβασμα των μολυβιών στα περισσότερα υπουργεία εν αναμονή των αλλαγών που έχουν προεξοφληθεί, οριοθετεί τις αλλαγές για το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη.

Κινητικότητα ανασχηματισμού στο Μαξίμου

Η συζήτηση για ανασχηματισμό δεν είναι καινούργια πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Προϋπήρχε των εκλογών, ονόματα είχαν συζητηθεί, ωστόσο δεν είχαν ξεκαθαρίσει το εύρος των κινήσεων και ο ακριβής χρόνος υλοποίησής του, που έφτανε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως, δημιούργησε ένα νέο τοπίο και όλα επαναξιολογούνται από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πέρασε τη χθεσινή ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.

Πέραν του πρωινού καφέ, όπου έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις αιτίες του αρνητικού αποτελέσματος, είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τον Μάκη Βορίδη, τον Άκη Σκέρτσο, τον Παύλο Μαρινάκη και τον Θανάση Νέζη, ενώ την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για πρόσωπα που θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, καθώς, σύμφωνα με πηγές, ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους για τις εξελίξεις και ανέλυσαν το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο.

Εν αναμονή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης που προεξοφλείται ότι θα είναι ευρύς μετά τη βαριά ήττα της Κυριακής των ευρωεκλογών βρίσκονται άπαντες στην κυβερνητική παράταξη: Οι υπουργοί ή τουλάχιστον όσοι εξ αυτών φοβούνται ότι θα δουν την έξοδο από την κυβέρνηση αλλά και αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές που ελπίζουν σε κυβερνητική τους αξιοποίηση.

Παρ ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού εκφράζουν προβληματισμό για το αν θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες πριν ακόμα «πέσει ο εκλογικός κουρνιαχτός», όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να ανακοπεί το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Κατά τις ίδιες πηγές, όχι μόνο θεωρεί μονόδρομο τον ανασχηματισμό αλλά ήδη στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει άτυπα τις σχετικές συζητήσεις.

Άλλωστε, χθες, ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για σήμερα, επίσημο ταξί&