SYRIZA-PA: Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το κόμμα

SYRIZA-PA / Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το κόμμα

SYRIZA-PA: Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το κόμμα

SYRIZA-PA / Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από το κόμμα - Συνεχίζεται το κύμα φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ... - Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνονται και σε επίπεδο... νεολαίας.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει την αποχώρησή της από το κόμμα μεθαύριο Δευτέρα, 20/11.

Την ίδια ώρα, ο Κασσελάκης προσπαθεί να ανακόψει αυτό το κύμα φυγής από το κόμμα από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία και... πετάει τη μπάλα στην Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να παραμείνει και με αναβαθμισμένο ρόλο.

Σε εξέλιξη είναι και η απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα με συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους των αντιμαχόμενων στρατοπέδων να διασφαλιστεί η ενότητα. Εξάλλου, ό,τι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να χτίσει από τη μια, ο Στέφανος Κασσελάκης -και όποιος του γράφει ατάκες- το γκρεμίζει σε ένα λεπτό. Πώς μπορεί να αντιδράσει η «ομάδα Αχτσιόγλου» όταν ο πρόεδρος του κόμματος θέτει βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί αποστασίας;

Ή όταν από το «θα κερδίσω τον Μητσοτάκη» πάει στο «θέτω τον πήχη στο 17%»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό βαρόμετρο της Opinion Poll έπεσε έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια και τις εκλογές του Μαΐου του 2012 πιο κάτω από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του θεωρούν κατά πλειοψηφία ότι το κόμμα θα πάει ακόμα χειρότερα, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν επίσης κατά πλειοψηφία ότι θα ψήφιζαν ένα «αμιγώς αριστερό κόμμα». O ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς τρεις κατευθύνσεις: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και αναποφάσιστους, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών της Opinion Poll. Κι όπως λέει ο

Ζαχαρίας Ζούπης: Η δημοφιλία του Κασσελάκη κατρακυλάει και είναι πλέον ίση με του Κυριάκου Βελόπουλου.

Και μέσα σε αυτό το πολύ κακό τοπίο ο Κασσελάκης στοχοποιεί πλέον την Αχτσιόγλου ως το βασικό του πρόβλημα, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν έχει ανάγκη κανένα μαξιλάρι των 37 δις. για να κερδίσει…

Ποιοι θα κουνήσουν μαντίλι σύντομα;

Κάπως έτσι οι σκέψεις για αποχώρηση «αγκαλιάζουν» ακόμα περισσότερα στελέχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ακόμα και στην εκδήλωση της «Ομπρέλας» στο «Τριανόν» είχε πει πως «δεν μπορώ να φύγω», όμως σε συνέντευξή της την Πέμπτη στο Kontra τόνισε: «Θα μιλήσω πάρα πολύ ειλικρινά. Είμαι σε σκέψη για να αποχωρήσω. Γιατί σε αυτό το πλαίσιο δεν κρύβω τα λόγια μου. Δεν είναι εύκολο να αποχωρήσεις από ένα κόμμα στο οποίο έχεις δώσει πολλά πράγματα. Στην Αριστερά είμαι από τα 18 μου χρόνια. Όταν είσαι τόσα χρόνια, βαραίνουν πάρα πολλά πράγματα. Δίνω τον χρόνο που χρειάζομαι για να μπορώ να αποφασίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ που φτιάξαμε κατοικεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Θέλω να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα».

Ο Πέτρος Κόκκαλης ήδη δήλωσε την αποχώρησή του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία από τα έξι μέλη που εξέλεξε το 2019, έχει μείνει μόνο με τρία και έναν από τους τρεις, τον Κώστα Αρβανίτη, να δηλώνει σε συνέντευξή του:

«Πολλές φορές ο πρόεδρος μας φέρνει σε δύσκολη θέση, όπως για παράδειγμα με τα 37 δισ. ευρώ. Δεν μπορείς να λες ότι ο Τσακαλώτος το πήγε λάθος, ο Δραγασάκης το πήγε λάθος, γιατί γεννιέται το ερώτημα “πού ήταν ο τότε πρωθυπουργός”; Μειώνεις τον πρόεδρό μου έτσι, χαμηλώνεις τον πήχη για τον πρόεδρό μου, δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό. Ο κ. Κασσελάκης οφείλει να ακούει, να δημιουργήσει πολιτικό κέντρο και να πάει στο συνέδριο», ενώ συμπλήρωσε δεικτικά «Και πάλι καλά που παίρνουμε 14% στις δημοσκοπήσεις».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους ανθρώπους που πρόκειται να… χαιρετίσει πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κυρία Αχτσιόγλου είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που έτσι κι αλλιώς είναι κόκκινο πανί για τους «νεοπροεδρικούς».

Με το ένα πόδι εκτός η Έφη

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη της «ομάδας Αχτσιόγλου», όπου θα πάρουν μέρος περίπου 1.000 στελέχη που παραμένουν μέχρι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα της τάσης 6+6 δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη συζήτηση που είχε προηγηθεί της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Τότε η πλειοψηφία των στελεχών της είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στο κόμμα.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη όμως στην Κεντρική Επιτροπή, το δημοψήφισμα, τα περί «πέμπτης φάλαγγας», η κριτική στο «μαξιλάρι» και τα περί «πατριωτικής Αριστεράς», αφήνουν ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στα στελέχη της «ομάδας Αχτσιόγλου». Ειδικά οι βαρύτατες κατηγορίες Ο πρόεδρος τους υποσχέθηκε, στη συνέντευξή του, να φτιάξει ένα καινούργιο «Πολιτικό Κέντρο», στο οποίο τα κορυφαία στελέχη, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος θα πάρουν μέρος, όμως αυτό δεν φαίνεται να φτάνει για να αμβλύνει τις διαφορές.

Η συνδιάσκεψη δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε τελική απόφαση, όμως θα φανεί το κλίμα. Η απαισιοδοξία πάντως για την πορεία &t