21.4 C
ميكونوس

راديو الإنترنت

طقس

21.4 C
ميكونوس
23.8 C
أثينا

S.. Famellos: “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δήμοι που δεν προστατεύουν τους πολίτες τους

تاريخ آخر:

الفئة:

Προαναγγέλλει ρύθμιση – ανάσα για τις οικιστικές πυκνώσεις, διορθωτικές πινελιές στην ισχύουσα νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες, προσωπικές επιστολές σε αγρότες και ταχύτατη συγκρότηση των επιτροπών αντιρρήσεων και εξηγεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάρτηση και κύρωση των χαρτών σε ολόκληρη την χώρα. Ο Σεπτέμβριος αποτελεί το χρονικό σημείο της κύρωσης των τμημάτων των χαρτών που δεν έχουν αντιρρήσεις και της ανάρτησης των χαρτών για άλλο ένα 17% της επικράτειας, ενώ εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθεί το έργο κατάρτισης των χαρτών στο υπολειπόμενο 46% بلد.

Στα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει ότι όλοι οι επιχειρηματίες στο κλάδο της ενημέρωσης πρέπει να αξιολογούνται με τις ίδιες αυστηρές διαδικασίες και επικρίνει την Νέα Δημοκρατία ότι παίζει «θέατρο σκιών», σιωπώντας στην υπόθεση της απόκτησης του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ίδια στιγμή που ωρύεται για την συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην μετοχική σύνθεση του Mega. «Περιμένω το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όλο όμως, και τα θεσμικά εργαλεία που έχει να κρίνουν τις υποθέσεις του κ. Μαρινάκη όπως έκριναν και τις υποθέσεις του κ. Σαββίδη. Διότι εδώ υπάρχει ένα θέατρο σκιών, που χρησιμοποιείται μόνο για πολιτικούς σκοπούς, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι έτσι γίνεται αντιπολίτευση.

ويكمل: «Η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη το θέατρο σκιών της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες αυστηροί και για όλους, όχι μόνο για όσους συμφέρουν τον κ. ميتسوتاكيس. Άρα και για τον κ. Μαρινάκη. Όλοι να ξεσκονίζονται. Κανείς να μην εξυπηρετεί μία γραμμή εκ των προτέρων αποφασισμένη, αυτό είναι που με πειράζει. وبطبيعة الحال, μου κάνει εντύπωση η υστερία που θεατρικά εφαρμόζει η αντιπολίτευση στις περιπτώσεις διεκδίκησης ιδιοκτησίας μέσων ενημέρωσης από ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, ενώ όταν μιλάμε για αλλαγή ιδιοκτησίας μέσων ενημέρωσης από ανθρώπους που θεωρεί ότι θα είναι στο άρμα της, κυριολεκτικά μένει άφωνη. Αυτό είναι θέατρο σκιών¨.

Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, ειδικότερα στο ζήτημα των δασικών χαρτών ο Αν. ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι στις 27 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ανάρτηση του 35% της χώρας και δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλη παράταση. أيضا,  συγκροτούνται άμεσα οι επιτροπές αντιρρήσεων για αυτό το 35%, ενώ προτείνει να συγκροτηθούν επιτροπές και για τις παλιές περιοχές, που δεν έχουν ακόμα εξεταστεί οι ενστάσεις. ضمن 2017 θα αναρτηθούν χάρτες σε άλλο ένα 17%, που έρχεται να προστεθεί στο 35+1,5% (παλιά προγράμματα). Οι περισσότερες περιοχές είναι στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ το υπουργείο προσπαθεί να προλάβει και την Ανατολική Αττική. Προκειμένου να επιταχυνθούν όλες τις διαδικασίες, προωθείται η ενίσχυση της στελέχωσης. سابقا, στην Κεντρική Μακεδονία έχουν ενισχυθεί τα σημεία υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό και στόχος είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχουν 110 νέα στελέχη από το Κτηματολόγιο κι άλλα 40 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα των αναρτήσεων σημειώνει πως για το 35% بلد, εκεί όπου δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, θα έχουμε κύρωση τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ εκεί που υπάρχουν αντιρρήσεις η κύρωση θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018. Για την επικείμενη ανάρτηση του 17% η κύρωση προγραμματίζεται εντός του 2018. أيضا, εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν μελέτες με βελτιωμένες προδιαγραφές και μικρότερου κόστους για το υπόλοιπο 46% بلد. Στόχος η ολοκλήρωση εντός του 2019, ενώ στις νέες προκηρύξεις θα ενσωματώνονται τα βελτιωμένα εργαλεία που έχουν ήδη δημιουργήσει, όπως είναι οι 105 μέρες ανάρτηση, οι ατελείς αντιρρήσεις για αρκετές κατηγορίες κλπ.

«Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει δήμος που θα αφήσει απροστάτευτη την περιοχή του, είναι αδιανόητο να μην προστατεύει τους δημότες του», τονίζει ο Αν. ΥΠΕΝ και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επεκτάσεις οικισμών κι εντάξεις στο σχέδιο πόλης για τις περιοχές με οικιστικές πυκνώσεις, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου στους δημάρχους που δεν έχουν ακόμα αποστείλει τα στοιχεία, προκειμένου οι περιουσίες των πολιτών να μην βρεθούν στον αέρα. «Οι πολίτες που ανησυχούν μπορούν από τώρα να πηγαίνουν στις υπηρεσίες δόμησης και με βεβαίωση από την υπηρεσία ότι το κτίσμα τους είναι εντός σχεδίου, μπορούν να μην πληρώνουν τέλη στην αντίρρησή τους. للأسف, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους πολίτες που έχουν ακίνητο σε περιοχή που μπορεί να κηρυχθεί πύκνωση, γιατί εκεί χρειάζεται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε αυτή την περίπτωση είναι κρίσιμη η απόφαση των δημάρχων».

إضافي, «υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τις κατοικίες που είναι σε περιοχές πύκνωσης, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα και αμφισβήτηση δικαιώματος του πολίτη. Έχω σοβαρή ανησυχία για την καθυστέρηση των δήμων και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έχουν επιλέξει εδώ και 14 μήνες να μην συνεργαστούν με ένα εργαλείο που προστατεύει την περιουσία και τα δικαιώματα των πολιτών τους», προσθέτει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στο ενδεχόμενο πιθανής απόφασης που θα κρίνει αντισυνταγματική την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες των οικιστικώνν πυκνώσεων, ο Σωκράτης Φάμελλος απαντά ότι «θα σεβαστούμε την όποια απόφαση του ΣτΕ. في حين, με την έναρξη της δεύτερης ανάρτησης κι αφού επιλύσουμε τη διαδικασία της προσωρινής κύρωσης, θα ξεκινήσει νομοθετική επεξεργασία νέου πλαισίου για την επίλυση των οικιστικών πυκνώσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα ετοιμάσουμε νόμο με πολεοδομικά και δασικά εργαλεία, που θα περιέχει δηλαδή και την διαδικασία ελέγχου της δόμησης και το ισοζύγιο δάσους,  έτσι ώστε να δοθεί λύση για τις περιοχές των πυκνώσεων με θεσμικά εργαλεία».

لكن, διευκρινίζει ότι «οι περιοχές πυκνώσεων δεν θα μπουν στο σχέδιο, απλά θα αποκτήσουν νομιμότητα ως προς την δασική νομοθεσία, μην συγχέουμε αυτή την επίλυση που θα αφορά τις κατάσταση χρήσεων και Περιβάλλοντος με επεκτάσεις οικισμών
Σε σχέση με την παράταση που θα δοθεί από το Υπουργείο, για τα προσωρινά παραχωρητήρια οριστικά, ο Αν. RIS, διευκρινίζει ότι «δίνουμε παράταση τριετή κι έτσι δεν αμφισβητείται από τον δασικό χάρτη το προσωρινό παραχωρητήριο, που δεν έχει γίνει οριστικό. Τόσα χρόνια οι δήμοι, τα δασαρχεία δεν το έκαναν. Για τα παραχωρητήρια και μερικά άλλα επιμέρους θέματα θα συμπληρώσουμε τη νομοθεσία μέχρι τέλος Ιουλίου. أيضا, εντός της εβδομάδας θα γίνει προσωπική ενημέρωση των αγροτών, των οποίων η δήλωση καλλιέργειας έρχεται σε επαφή με τη δασική νομοθεσία. Σημειώνω, ότι όσοι έχουν εκχερσώσει μέχρι το 1975 μπορούν να κάνουν αίτηση για εξαγορά, بحلول شهر أغسطس 2018, ενώ δεν υπάρχει χρονικό όριο για όσους έχουν τροποποιήσει τη χρήση από το 1975 μέχρι το 2007».

Στο μεγάλο θέμα της ανακύκλωσης και των απορριμμάτων ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρεται στους στόχους του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση που ετοιμάζει το υπουργείο., λέγοντας πως η χώρα μας είναι στον μεσαίωνα της ταφής των απορριμμάτων, مع 80% να πηγαίνει σε ΧΥΤΑ και χωματερές. «Αυτό σημαίνει 80% απώλεια πόρων και ενέργειας από την ελληνική οικονομία, μείωση εργασίας, πολλά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που προσεγγίζουν τα 100.000.000 اليورو. Χρειάζεται να τετραπλασιάσουμε τόσο την απόδοση των δήμων στην ανακύκλωση, που κυμαίνεται στο 6-8%, όσο και την απόδοση της κομποστοποίησης που σήμερα βρίσκεται στο 3%. عمل, διοίκηση, αυτοδιοίκηση και κοινωνία θα πρέπει να υιοθετήσουμε μία τελείως διαφορετική συμπεριφορά».
 
Ο Αν. ΥΠΕΝ προσθέτει ότι τους επόμενους δύο μήνες θα υπάρχουν πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα απορρίμματα της Αττικής, για την επικαιροποίηση των διαχειριστικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα, για την ωρίμανση των έργων επεξεργασίας των εργοστασίων, για την συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων τροφίμων και την εφαρμογή του καφέ κάδου. «Ουσιαστικά, δίνουμε μία φαρέτρα γεμάτη με εργαλεία στους δήμους για να μπορέσουν να επιτύχουν αυτή την αλλαγή και στην ουσία της διαχείρισης».

«Όσο περισσότερη ανακύκλωση κάνει κάποιος δήμος τόσο λιγότερα θα πληρώνει στη διαχείριση των απορριμμάτων του. Πέρα από τη μείωση των αποβλήτων που πάνε προς ταφή θα δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στον δήμο να εισπράττει από πωληση υλικών πχ χαρτί και από παραγωγή ενέργειας, κάτι που επίσης θα μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη», καταλήγει ο Σωκράτης Φάμελλος.

تابعنا

كنت التاجر;
إضافة منتجاتك MarketHUB
دخول المتجر والمنتجات الخاصة بك حتى لو لم يكن لديك متجر على الانترنت.
أول متجر البريد مخازن متعددة في اليونان

الطقس في ميكونوس

ميكونوس
سماء صافية
21.4 ° C
22 °
21 °
64 %
2.1كم في الساعة
0 %
ديسمبر
21 °
تو
23 °
الشركة المصرية للاتصالات
23 °
ث
22 °
الاب
24 °

يا لها من امرأة يراقب مدى لكم;

النساء الباحثات عن شيء سريع الزوال يبدو أن يركز على 5 الخصائص الفردية بدلا من الشخص كله, وفقا لبحث في مجلة ...

بارد, مشرق, البشرة ناعمة مع البطيخ!! 4 نصائح السوبر!!

عملية بسيطة: يقطع لحم البطيخ, لف قطعة من

6 مشروبات الصيف بارد وبطن مسطح ...!!

أبعد من ذلك الندى سوف اعطيكم ... بطن بحري!!

ضرورة وليس لدينا جعل توهج الجلد!! ال 5 في كثير من الأحيان الأخطاء جمال الصيف!!

لأن الجمال يريد الطريق ولا تهتم, لم يكن لديك ولكن احترس أن لا يخطئ في النمو ...

وفايبر راكوتين يقدم ميزة جديدة إنشاء ملصق!! جعل ملصقات الخاصة بك!!

تمكن هذه الميزة الجديدة للمستخدمين لتحويل أي صورة إلى ملصقا متعة!.....وفايبر راكوتين هو التطبيق الوحيد الذي ...

إينستاجرام: الخطوات التي يجب اتباعها إذا كان حسابك في هكاري !!

حسابات chakarisma في وسائل الإعلام الاجتماعية يمكن أن يحدث لأي شخص!! لك على الفور اتخاذ بعض الخطوات البسيطة لاسترداد البيانات ...

جوجل خوارزمية جديدة, سوف “يعاقب” بدقة نسخة & معجون

سترفع Google عالية في عمليات البحث والمحتوى أصيلة وأصلية - رفع التقارير الأصلي في البحث - جوجل الاهتزاز حتى الأصلي ...

وظيفة جديدة من الفيسبوك, "ينظف" التاريخ من المستخدمين, ولكن لا يحذف!!

تطبيق أداة جديدة يمنح المستخدم بعض السيطرة على المعلومات الواردة، فإن الشركة ........ ميزة جديدة تنفذ الفيسبوك ...

ما اقرأ التالي ...

قصص ذات الصلة قد ترغب

مبادرة تشريعية جديدة للسياحة الغوص, التعليم و...

, Σ. Φάμελλος: “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δήμοι που δεν προστατεύουν τους πολίτες τους”
نحو تطوير المنتج السياحي اليوناني وزيادة القدرة التنافسية للأعمال المتحركة من القيادة السياسية في وزارة السياحة,...

ماكينة تسجيل المدفوعات النقدية: Taxisnet اتصال على الانترنت, παράλληλα με την καθιέρωση...

, Σ. Φάμελλος: “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δήμοι που δεν προστατεύουν τους πολίτες τους”
سلطة الضرائب المستقلة, طرق الاتصال من تسجيل النقد مع Taxisnet, جنبا إلى جنب مع قيام 2020 الكتب الإلكترونية,.... مع ...

في حال فوته على نفسك

ضرب PNO: رمي المراسي والسفن الحبال التعادل الثلاثاء ...

, Σ. Φάμελλος: “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δήμοι που δεν προστατεύουν τους πολίτες τους”
24ωρη Απεργία των Ναυτεργατών Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά..... الثلاثاء 24 سبتمبر اتحاد الهلينية البحرية (PNO),...

ووضع dioikithoun الكيانات القانونية البلديات والمناطق ...

, Σ. Φάμελλος: “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δήμοι που δεν προστατεύουν τους πολίτες τους”
تعميم من وزارة الداخلية, نشرت يوم 16 سبتمبر, لا.' arithm.102 / 2019/09/13, بشأن إنشاء مجلس للشركات في CTA ألف و...

أكثر من ميكونوس شريط

داميانوس حلقة تعلن دعمها لAO. ميكونوس

نيته للرد فورا كراع, ضمان التشغيل السلس للأجزاء من إيه سي Mykonou, και να συνεχίσει το έργο και την...

المرشدين السياحيين البريطاني توماس كوك انهار ويلغي مئات الآلاف من التحفظات

المرشدين السياحيين البريطاني توماس كوك توقف التداول وفشلت مئات الآلاف من تحفظات ألغيت بعد الشركة لتأمين التمويل ...

التي وافقت عليها KSD, تقييم الأثر البيئي الاستراتيجي للاستثمار مع المرسى الروسية Mirum في الندا

في وقت مبكر 2020 من المتوقع أن يبدأ العمل لاستثمار كبير Mirum هيلاس - وسوف تشمل 56astero فندق, مارينا والسياحية ...

مع شروط إضافية, القيود وعملية الرصد, موافقة المجلس الإقليمي في بطانة ميكونوس

جورج Hadjimarkos: "في بلد مفلس, تسعى للاستثمار والناتج المحلي الإجمالي, أنا لن يؤثر سلبا الرأي ودون وثائق قانونية وعلمية, وتماما ...

فرض الضرائب: ما هي التغييرات بالنسبة للملايين من دافعي الضرائب 2020

تغيير الخريطة الضرائب اليونان من 2020 جميع التغييرات تعزيزها، من المتوقع أن "قفل" اثنين من المواعيد التي سيكون القادم ...

نظام eisforodotiko جديد!! يغيروا جميع المساهمات المهنية!! كيف يتم احتساب المبالغ الجديدة

المنحى تحفظ لحسابهم الخاص المستقل, لحسابهم الخاص والمزارعين من الدخل أعلن .... اختبار eisforodotiko النظام الجديد, والتي قد تشمل ...

قانون الانتخابات الجديد: 37% عتبة الاعتماد على الذات!! تصاميم لقانون الانتخابات

التصاميم على قانون الانتخابات - التعديل الدستوري: مقامرة ND مع قانون الانتخابات - لم تحدث تعديلات المادة 54 في ...

إضفاء الطابع المؤسسي على الرياضة المنظمة, سباحة & أنشطة الإبحار في Aigialos, الشاطئ ومنطقة البحر!! كل عملية ترخيص (GG)

إضفاء الطابع المؤسسي على إجراءات الترخيص والمستندات المطلوبة وغيرها من القضايا ذات الصلة من خلال تنظيم الرياضية, أنشطة السباحة والإبحار على الشواطئ الأمامية, و...

الصفحات الأولى للصحف الأحد 22 سبتمبر 2019

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος Διαβάστε τα 17 ويبرز أولا وغلاف خلفي من الاحد الصحف (يتجدد تعليق مستمر!!)...... ....... عناوين أخرى قريبا. غرفة الأخبار ميكونوس ...
خطأ: محمي المحتوى !!