25.7 C
Mykonos

Web-Radio

Wetter

25.7 C
Mykonos
27.3 C
Athen

Coronavirus-Ausbildung: Kehre ab Montag zu den Schreibtischen zurück!! Neue Regeln und Anweisungen von EODY

In den Schulen ab Montag, G.’ Schule!! Regeln für Studenten, Erzieher!!…….

Was ist für Eltern und Lehrer zu beachten? – Αναλυτικά οι οδηγίες και οι νέοι κανόνες

es άνοιγμα των σχολείων δεν θα θυμίζει τις συνηθισμένες εικόνες μίας «πρώτης ημέρας στο σχολείο», αφού η λειτουργία των σχολικών μονάδων περνάει πλέον από… πρωτόκολλο.

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαπερνά όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες, προκειμένου η επιστροφή στην όποια κανονικότητα επιτρέπουν οι συνθήκες, να γίνει το δυνατόν ομαλότερα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ:

Οι δύο πρώτες ώρες της πρώτης και δεύτερης ημέρας λειτουργίας των σχολείων θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των μαθητών für hygienisch, δίνοντας έμφαση στην Entfernung und υγιεινή των χεριών und χρήση της μάσκας ως προαιρετικού, ergänzende Maßnahme.

Was es zu sehen

Λίστα με όλα όσα θα πρέπει να προσέχουν τις ημέρες που θα επιστρέψουν στα θρανία οι εκπαιδευτικοί, Studenten, αλλά και οι γονείς και κηδεμόνες του, έχει καταρτίσει ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

1. Τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές

 • Να βήχουν ή να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πρέπει να πετιέται αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
 • Να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια τους.
 • Waschen Sie Ihre Hände mindestens oft mit Wasser und Seife 20 Sekunden, vor allem vor dem Essen und nach dem Toilettengang. Wenn es keine Seife und kein Wasser gibt, συστήνεται η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
 • Να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα (wie ein Stift, Bleistift, Radiergummi, Banknoten, Münzen etc.) με τους συμμαθητές τους.
 • Να κρατούν απόσταση 1,5 m. με τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς τους έξω από το σχολείο.
 • Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εμφανίσει πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες του ή τον καθηγητή του και να μείνει σπίτι μέχρι να νιώσει τελείως καλά (Για τις περιπτώσεις ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος, υπάρχει αναλυτικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ).

2. Τι να προσέχουν οι εκπαιδευτικοί

 • Να ενημερώστε τα παιδιά να μείνουν σπίτι αν νιώθουν άρρωστα.
 • Να εκπαιδεύστε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 Sekunden oder desinfizieren Sie sie nach jeder Pause und insbesondere vor der Nahrungsaufnahme und nach dem Toilettengang mit einer alkoholischen antiseptischen Lösung.
 • Να βοηθήσουν τα παιδιά να συμμετέχουν στον συχνό καθαρισμό των επιφανειών και των αντικειμένων μέσα στην τάξη (zB. Schreibtische, Taschen, Bücher etc.).
 • Να ενημερώσουν τα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα.
 • Να παρακολουθούν καθημερινά τον αριθμό των μαθητών που λείπουν και να ενημερώνουν τον διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση που ο αριθμός των απόντων μαθητών αυξάνεται.
 • Να αφιερώνουν χρόνο για να ενημερώσουν τους μαθητές για τον ιό αλλά και για να τους ενθαρρύνουν να μιλήσουν για τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ιό.

3. Τι να προσέχουν οι γονείς και οι κηδεμόνες

 • Να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής (Vermeiden Sie engen Kontakt mit Menschen, die Symptome des Virus haben, und halten Sie Abstand zu älteren oder schutzbedürftigen Familienmitgliedern., να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων και να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 Sekunden vor allem vor dem Essen und nach dem Toilettengang).
 • Να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, να επικοινωνούν άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, vorzugsweise mit einem Arzt, der Kinder regelmäßig überwacht, και να ενημερώνουν το σχολείο.
 • Να αποθαρρύνουν τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Οι κανόνες

Η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο.

Για να περιοριστεί ο ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών στο σχολείο, Das traditionelle Treffen im Innenhof findet nicht vor Programmbeginn statt. Οι μαθητές θα πηγαίνουν απ’ ευθείας στην αίθουσα Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι δεκαπέντε (15) und die Entfernung zwischen den Schülern, an Schreibtischen sitzen, sollte 1,5 messen . Die Klassenzimmer sind zweigeteilt und die Schüler gehen abwechselnd zur Schule. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, während das Gegenteil nächste Woche passieren wird. Die kleinen Abschnitte (als 15 Leute) Sie können täglich arbeiten.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, win Kerameus, es 66% των τμημάτων της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ θα κάνουν καθημερινά μάθημα και όχι εκ περιτροπής, διότι τα τμήματα αυτά έχουν κάτω από 15 μαθητές και δεν χρειάζεται να γίνει κατάτμηση τμημάτων. Το αντίστοιχο ποσοστό των τμημάτων της Γ’ λυκείου των ΕΠΑΛ είναι 74%.

Όσον αφορά στη διαρρύθμιση των αιθουσών, η σχετική εγκύκλιος προβλέπει ότι τα θρανία θα έχουν κοινό προσανατολισμό και οι μαθητές θα κάθονται ένας ανά θρανίο και εναλλάξ, στη δεξιά και αριστερή πλευρά του θρανίου, όχι ο ένας πίσω από τον άλλον.

Ο εξαερισμός των τάξεων θα γίνεται φυσικά και προβλέπεται καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα.

Διαφορετικό θα είναι και το διάλειμμα στο εξής. Οι μαθητές δεν θα κάνουν ενιαίο διάλειμμα και επιπλέον προβλέπεται σταδιακή έξοδος και με σειρά, ενώ κάθε τμήμα θα έχει διαφορετικό χώρο στο προαύλιο.

Ballspiele sind verboten (zB. Volleyball, Basketball, Fußball) και τα κυλικεία θα είναι κλειστά.

Εξοπλισμός

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κάθε σχολική μονάδα είναι απαραίτητο να εφοδιαστεί για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα με τα παρακάτω:

 • Αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα για κάθε τάξη
 • Υγρά κρεμοσάπουνα για τις τουαλέτες
 • Χειροπετσέτες για τις τουαλέτες όπου αυτό είναι εφικτό
 • Κοινά καθαριστικά και απολυμαντικά κατάλληλα για τον καθαρισμό επιφανειών με δράση κατά του ιού (hausgemachte Bleichmittel und alkoholische Lösungen mit mindestens 70% Alkohol)
 • Χειρουργικές και μη ιατρικές μάσκες (für Notfälle)
 • Handschuhe, κυρίως για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς και για άλλες επείγουσες καταστάσεις

Τηλέφωνα υποστήριξης

Weitere Informationen, υποστήριξη ή παρέμβαση, Studenten, γονείς ή/και εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ:

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 210 5212058

Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

Τέλος μαθημάτων στις 12 Juni 2020

Rückruf, auch, ότι γυμνάσια και λύκεια θα κάνουν μαθήματα μέχρι τις 12 Juni, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα γίνουν (η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων) und 15 und 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια, beziehungsweise. Για τα Ειδικά Σχολεία έχει παραταθεί η αναστολή λειτουργίας.

Ανοίγουν και τα φροντιστήρια

Ende, όσον αφορά στη λειτουργία των φροντιστηρίων, θα ακολουθηθεί η σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών βαθμίδων όπως ισχύει και για τα σχολεία, τηρώντας απαραιτήτως τα μέτρα πρόληψης (Entfernung 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών και 15 Studenten pro Abteilung).

Τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν αύριο, Montag 11 Mai, während die Abschnitte von A ', B 'Lyceum und Gymnasium sowie Fremdsprachenkurse werden in fortgesetzt 18 Mai.

Από το υπουργείο, jedenfalls, συστήνεται η συνέχιση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

lesen Sie auch

Coronavirus-Ausbildung: Grundlegende Fragen zur Eröffnung von Schulen!! Was gilt für Schüler und Lehrer?!! [GG]

Coronavirus-Ausbildung: Die Checkliste für Studenten, Eltern, Lehrer, die in die Schulen zurückkehren!! Die neuesten Änderungen!! [Dokument]

Coronavirus-Ausbildung: Wie man mit Verdacht auf koronare Herzkrankheit umgeht!! Das EODY-Protokoll

Folge uns

Auf Bestellung scannen

System kontaktloser Bestellungen mit QR-Code. Keine Kataloge, mehrsprachige und sofortige Produktinformationen!

Gerade angesagt

Wiedereröffnung der Grenzen für den Tourismus: Griechenlands Grenzen zu Großbritannien öffnen sich ab 15 Juli

Griechenlands Grenzen zu Großbritannien öffnen sich ab 15 Juli!! Die Ankündigung, dass in 15 Im Juli werden die Grenzen Griechenlands mit ....

Geschäft wieder eröffnen – "Erstattungsfähige Anzahlung": Die Zahlung der Beträge von b’ Zyklus

In den kommenden Tagen wird mit der Zahlung der Beträge begonnen 100.000 Unternehmen und Fachleute, die am zweiten Zyklus des Mehrwegvorschusses teilgenommen haben .......... Alles...

Prämie

Bildung & Prüfungen - Panhellenisch 2020: Freitag 10 Juli Ergebnisse!! Schätzungen für Legal, Luxus und Medizin!! [Unterlagen]

Am Dienstag 7/7/2020, sperrt die Punktzahl der Schüler, die an den panhellenischen teilgenommen haben 2020 und am Freitag werden die Ergebnisse in allen Schulen bekannt gegeben..

Aussetzung der Kreuzfahrt: Costa Cruises verlängert die Aussetzung seiner Kreuzfahrten bis 15 August

Costa Cruises hat beschlossen, die weltweite Aussetzung seiner Kreuzfahrten auf zu verlängern 15 August, aufgrund der aktuellen Krise von COVID-19 ....... Zunächst die Firma ...

Geschichten für Sie

Mykonos: Verhaftungen (2) Eingeborene, einen Teil des Strandes ohne Erlaubnis zu besetzen

Zwei Einheimische in Mykonos verhaftet, weil sie Strandabschnitte mit Sonnenliegen besetzt hatten, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής..... die 04 Ms. 05-07-2020 in Mykonos verhaftet, από αστυνομικούς...

Bildung & Prüfungen - Panhellenisch 2020: Freitag 10 Juli Ergebnisse!! Schätzungen für Legal, Luxus und Medizin!! [Unterlagen]

Am Dienstag 7/7/2020, sperrt die Punktzahl der Schüler, die an den panhellenischen teilgenommen haben 2020 und am Freitag werden die Ergebnisse in allen Schulen bekannt gegeben..

Mehr von Mykonos Ticker

Mykonos: Verhaftungen (2) Eingeborene, einen Teil des Strandes ohne Erlaubnis zu besetzen

Zwei Einheimische in Mykonos verhaftet, weil sie Strandabschnitte mit Sonnenliegen besetzt hatten, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής..... die 04 Ms. 05-07-2020 in Mykonos verhaftet, από αστυνομικούς...

Mykonos – Fährverbindungen: "Theologos P" wirft einen Anker bis 10 Juli!! Er bleibt außerhalb des Zeitplans!!

Es hört am Dienstag auf 7 Juli bis Freitag 10 Im Juli segelte der Passagier "Theologos P" seine Fährverbindungen., nach einer Ankündigung von ...

Coronavirus Krankheit: 43 Neuinfektion Fälle – die 20 importiert, ein neuer Tod

43 In den letzten 24 Stunden wurden in unserem Land neue bestätigte Fälle von koronarer Herzkrankheit und ein neuer Tod registriert , Bringen der Gesamtfälle 3.522...
Error: Inhalt ist geschützt !!