18 C
Mykonos

Web-Radio

16.2 C
Athen
18 C
Mykonos

Wetter

Treffen der PM Mitsotakis-Vorsitzenden auf Covid-19: Vorschläge zur Verschärfung der Maßnahmen, Passwortänderungen 6, Ostern ohne Reise in eine andere Präfektur

Κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στην Τρίτη, συζητήθηκαν νέα μέτρα, ενώ αύριο Τετάρτη συνεδριάζει ξανά η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Έρχονται αλλαγές στον κωδικό 6 bei 13033. Θα αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις με τα πόδια…..

Τα νοσοκομεία στην Αττική είναι στα όριά τους, το ίδιο και οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο lockdown. die Regierung, έχει σημάνει συναγερμός και αναζητούνται νέα μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις του.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται απασχόλησαν την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε το πρωί της Τρίτης (02.03.2021) bei Maximos Mansion. Εκείνο που ψάχνει εναγωνίως η κυβέρνηση είναι το πως τα μέτρα που θα πάρει, θα υλοποιηθούν αποτελεσματικά ώστε να εμποδιστεί η μετάδοση του κορονοϊού. Γιατί είναι ξεκάθαρο πια ότι το lockdown δεν… “περπατάει”.

Το ποια θα είναι αυτά τα νέα μέτρα θα το μάθουμε αύριο, αφού το πρωί της Τετάρτης (03.03.2021), Der Sachverständigenausschuss wird einberufen, um die epidemiologischen Daten im ganzen Land auszuwerten.

Η έκτακτη σύσκεψη της Τρίτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ συζητήθηκαν και μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική που δέχεται τις τελευταίες μέρες ασφυκτικές πιέσεις.

Details, στη σύσκεψη:

-Epidemiologische Daten aus allen Teilen des Landes wurden vorgestellt und die Auswirkungen von Mutationen auf die Virusübertragung diskutiert

-Maßnahmen zur weiteren Stärkung des NSS wurden erwogen, vor allem in der Region Attika, wo der Druck erhöht ist

-Der effektivste Weg zur Umsetzung von Maßnahmen zur Verhinderung der Übertragung des Virus wurde diskutiert.

morgen früh, Der Sachverständigenausschuss wird einberufen, um die epidemiologischen Daten im ganzen Land auszuwerten.

Der Plan zur weiteren Stärkung des NSS, vor allem in der Region Attika, wird präsentiert werden, morgen Nachmittag, in den regelmäßigen Informationen des Gesundheitsministers, Claus Kikilia.

Από Καθαρά Δευτέρα και βλέπουμε…

Εκείνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και το οποίο προανήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι πως το lockdown, έτσι τουλάχιστον όπως εφαρμόζεται, läuft bis zum 16 März, μετά την Καθαρά Δευτέρα δηλαδή.

Ακόμη όμως και αυτή η ημερομηνία παραμένει ένα… αισιόδοξο σενάριο.

Τη λήξη του «κόκκινου συναγερμού» θα καθορίσουν δύο παράγοντες: ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων – ο οποίος θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 1000 ημερησίως – και κυρίως η αποσυμπίεση σε επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνωμένων στις ΜΕΘ…

Όσο αυτοί οι δείκτες δεν κατεβαίνουν, το lockdown θα παρατείνεται.

Ο στόχος είναι να ανοίξουν τα καταστήματα

Ήδη ο αριθμός 13032 στον οποίο θα στέλνουμε SMS για την έξοδο μας στην αγορά είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα μόνο μία φορά και αναμένεται να έχουν στη διάθεση τους μόνο τρεις ώρες για τα ψώνια τους. Η λειτουργία των καταστημάτων θα είναι αντίστοιχη με αυτή των σούπερ μάρκετ, και όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας αλλά και στα επιτρεπόμενα άτομα εντός του χώρου, βάσει των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος.

Τα σχολεία θα ακολουθήσουν του ανοίγματος της οικονομίας και το σχολικό έτος θα παραταθεί για να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας «η παράταση δεν θα υπερβεί τον ένα μήνα», ενώ «δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή».

Πάσχα μακριά από τα χωριά μας

Πόσο εφικτό είναι να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, όπως… παλιά; Η προσδοκία όλων (Bürger, Regierung, Spezialisten) είναι ως τις 2 Μαΐου να έχει εξομαλυνθεί σημαντικά η επιδημιολογική κατάσταση και να μπορέσουμε να επισκεφτούμε τις πόλεις και τα χωριά μας.

jedoch για να δοθεί το… «πράσινο φως» για μετακινήσεις σε άλλο νομό, προαπαιτούμενο είναι να έχει επιτευχθεί μία αξιόλογη ανοσία στον πληθυσμό. Ποσοστό ορόσημο το 30% και καθοριστικός παράγοντας η χωρίς καθυστερήσεις προμήθεια των εμβολίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως το πιο πιθανό είναι η ανοσία της αγέλης σε αυτό το ποσοστό να επιτευχθεί αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα, im Juni.

Αλλαγές στον κωδικό 6 von 13032

Αλλαγές στον κωδικό 6 bei 13033 δρομολογεί η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες. Οι πολίτες θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο βρίσκεται στο τραπέζι.

Αλλαγές έρχονται στις μετακινήσεις μέσω του 13033 mit Code 6 να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική μοιάζουν επιβαρυμένα και αναζητούνται λύσεις έτσι ώστε να μειωθεί η κινητικότητα που παρουσιάζεται σε μεγάλες πόλεις.

Nach den gleichen Informationen, πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την Τετάρτη.

Το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού 6 bei 13033 με συνέπεια πολίτες να τον χρησιμοποιούν για να συνεχίσουν τη βόλτα τους ή για επισκέψεις σε φιλικά σπίτια και όχι για σωματική άσκηση.

mit,τι αφορά τον κωδικό 4 (Hilfe für Menschen in Not) του οποίου επίσης γίνεται κατάχρηση από πολίτες, θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους.

Έτοιμο το 13032

Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άνοιγμα της αγοράς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Nach Angaben, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα αυτό να γίνει ελεύθερα, χωρίς click away και click in shop.

Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη, δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Nach Angaben, θα υπάρχει τρίωρο όριο για ψώνια στα μαγαζιά ενώ μπαίνει φρένο και στα διπλά και τριπλά SMS. Σε περίπτωση που κάποιο επιχειρήσει να παρατείνει την παραμονή του έξω στέλνοντας νέο SMS στο 13032, το μήνυμα θα καθίσταται άκυρο.

Folge uns

in wenigen Minuten einkaufen!

Erstellen Sie Ihren Eshop mit Ihrer eigenen Domain in einfachen Schritten zur einfachsten Eshop-Abonnementplattform.

Gerade angesagt

Prämie

Geschichten für Sie

Mehr von Mykonos Ticker

Error: Inhalt ist geschützt !!