24.6 C
Mykonos

web radio

Tempo metereologico

24.6 C
Mykonos
26.3 C
Atene

ENFIA 2020: Τι θα πληρώσουμε βάσει των νέων αντικειμενικών αξιών!! Ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ!!

ENFIA 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα «ραβασάκια» της ΑΑΔΕΧαμένοι και κερδισμένοιΗ εικόνα για il ακριβά νησιά των Κυκλάδων (Mykonos, Santorini, Andros, Paros)……

Διαμορφώνεται σταδιακά η πρώτη εικόνα για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές.

Μιλώντας για aumenta, σε μέσα επίπεδα οι αυξήσεις κινούνται στο 20%, καθώς από τον Ιούνιο του 2018, που έγινε η τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, οι τιμές πώλησης των ακινήτων σε πολλές περιοχές έχουν κάνει «άλμα», ακόμα και πάνω από 20% o 30%, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εξαγγείλει μια μεσοσταθμική μείωση κατά 8%. Από αυτή την επισήμανση προκύπτει ότι οι μειώσεις στα ποσά του ΕΝΦΙΑ δεν θα είναι οριζόντιες.

Οι «άτυχοι» του φετινού ΕΝΦΙΑ θα είναι όσοι διαθέτουν ακριβά ακίνητα σε περιοχές όπου σήμερα δεν εφαρμόζεται το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Όλα συγκλίνουν στο ότι οι νέες τιμές που θα ισχύσουν από φέτος για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και από την 1η Ιανουαρίου 2021 για τις μεταβιβάσεις ακινήτων θα είναι αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ENFIA 2020: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο, ποιοι περισσότερο!! esempi!!

specificamente, με τις νέες αντικειμενικές αξίες:
– Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μικρότερος για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου η τιμή ζώνης είτε θα παραμείνει αμετάβλητη, είτε θα μειωθεί, είτε θα αυξηθεί, αλλά το ποσοστό της αύξησης δεν θα προκαλέσει αλλαγή στον συντελεστή υπολογισμού του φόρου.
Για όλες αυτές τις κατηγορίες, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένα κατά μέσο όρο 8%.
per esempio, φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα σε περιοχή με σημερινή τιμή ζώνης 1.100 euro al quadrato, μπορεί να δει την αντικειμενική αξία του ακινήτου του να αυξάνεται κατά 30% και να ανεβαίνει στα 1.430 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αλλά ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει αμετάβλητος στα 3,7 per metro quadrato. poi, με την έκπτωση η οποία θα φτάνει ακόμη και το 15%, ανάλογα με την αξία της περιουσίας, ο ιδιοκτήτης θα καταλήξει να πληρώνει φέτος λιγότερα σε σχέση με το 2019, παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αναφέρει η εφημερίδα.
– Μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες θα κάνουν άλμα πάνω από 30%-40%.
Η νέα μείωση του ENFIA θα αντισταθμιστεί από τη μεταβολή που θα υπάρξει στον συντελεστή υπολογισμού του φόρου.
per esempio, ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή με τιμή ζώνης 2.200 euro, η οποία θα αυξηθεί στα 2.800 euro al quadrato, θα βρεθεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ με Vota 7,6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αντί για 6 ευρώ ανά τετραγωνικό που πληρώνει σήμερα. Μια τέτοια μεταβολή δεν μπορεί να καλυφθεί από την έκπτωση φόρου.
– Ανατροπές στη φορολογική τους επιβάρυνση θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε 2.900 aree, οι οποίες μπαίνουν για πρώτη φορά στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού.
Στο ραντάρ της ειδικής ομάδας εργασίας του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται ήδη τα ακριβά νησιά των Κυκλάδων (Mykonos, Santorini, Andros, Paros) όπου βίλες πωλούνται σε τιμές που βγάζουν μάτι, αλλά ο ΕΝΦΙΑ είναι μερικές δεκάδες ευρώ.
indicativamente βίλα 550 mq. a Mykonos πωλείται 3,5 milioni di euro, mentre ΕΝΦΙΑ είναι μόλις 1.010 euro annualmente.

Seguici

Scansione per ordinare

Sistema di ordini senza contatto con codice QR. Nessun catalogo, informazioni multilingue e immediate sul prodotto!

In voga

Pandemia di coronavirus – Tsiodras: Ogni caso fornisce una media di un altro – Quello che abbiamo imparato sulle droghe

Le preoccupazioni per la diffusione del coronavirus sono tornate con lei ... e Sotiris Tsiodras. 70 giorni dopo l '"addio" del professore e rappresentante di malattie infettive..

Malattia di coronavirus: 121 nuovi casi di infezione – il 5 alle porte d'ingresso, nessuna nuova morte

121Nuovi casi confermati di casi di coronavirus , di cui 5 sono stati individuati dopo i controlli alle porte d'ingresso del paese e non sono stati registrati nuovi decessi in ...

premio

Tratte dei traghetti – Plakiotakis: L'adesione alle misure del coronavirus dovrebbe essere una seconda natura per tutti!!

In nessun caso significa che stiamo portando ad un allentamento delle misure e infatti i controlli effettuati dalla Guardia Costiera saranno ancora più estesi,...

Mykonos: È stata trovata una valigia con oltre quattro chili di canapa grezza

Valigia, contenente quattro chili e duecentoventitre grammi di canapa grezza e apparteneva a uno straniero di 38 anni, membro di un'organizzazione di traffico di droga sciolta.

Storie per voi

Politica di sviluppo: il 14 Pissaridis proposte della politica di sviluppo della Commissione {documento}

Oggi è stato pubblicato il piano di sviluppo per l'economia greca preparato da un comitato guidato dall'economista vincitore del premio Nobel, Christoforos Pissaridis ............ come notato,...

Stagione turistica nelle Isole Egee: sopra 100.000 i passeggeri in arrivo a Rodi

La costante tendenza al rialzo dei voli per l'aeroporto internazionale di Rodi è confermata dai dati Fraport aggiornati, che includono la registrazione del numero..

Altro da Mykonos Ticker

Esplosione di Beirut - Beirut: Forte esplosione – Decine di morti, migliaia di feriti

Una grande esplosione nella capitale libanese, Beirut, ucciso almeno 50 persone e feriti più di 2.700, dice il ministro della sanità. del Libano. Στους...

Esplosione di Beirut – Beirut: Esplosioni nei magazzini delle stelle filanti – almeno 10 morto

Libano: Μεγάλη έκρηξη στην πρωτεύουσα της Βηρυτού Έκρηξη στη Βηρυτό: morti e feriti tra "centinaia di vittime", λέει ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου............ Τουλάχιστον δέκα είναι...

Isole del Mar Egeo: Le strutture sportive calcistiche di Ios vengono potenziate con finanziamenti della Regione N.. Egeo

Θετικό πρόσημο είχε η συνάντηση εργασίας που είχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά την πρόσφατη επίσκεψή...
errore: Il contenuto è protetto !!