11.4 C
Mykonos

web Radyo

10.1 C
Atina
11.4 C
Mykonos

Hava

Okulların yeniden açılması: Lise öğrencileri pazartesiden itibaren derslere nasıl dönecek?!! 15 Sorular ve Cevaplar [Video]

Δεκαπέντε ερωτήσεις-απαντήσεις για το άνοιγμα των λυκείων και τα self test!! Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 12 Απριλίου αποφάσισαν κυβέρνηση και ειδικοί για τους μαθητές του Λυκείου σε όλη τη χώρα……

15 χρήσιμες Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Η επαναλειτουργία των λυκείων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τη θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, θα γίνει με αυστηρά μέτρα πρόληψης και φυσικά με τα self test, τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν δύο φορές εβδομαδιαίως (Δευτέρα και Πέμπτη) μαθητές και καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας παραθέτει 15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των λυκείων και το self-testing.

1) Ποια σχολεία θα λειτουργούν διά ζώσης από τη Δευτέρα 12/4;

Pazartesi 12 Απριλίου επαναλειτουργούν διά ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, ülke çapında, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις. iken, συνεχίζουν τη διά ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, οι οποίες δεν έχουν κλείσει καθόλου από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

2) Ποια μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία των λυκείων;

Προβλέπεται η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, gibi:

  • iç ve dış mekanlarda maskenin zorunlu kullanımı,
  • öğrenci grupları için farklı molalar,
  • spor ve diğer aktivitelerdeki sabit öğrenci grupları,
  • antiseptik kullanımı,
  • titiz temizlik,
  • tesislerin düzenli havalandırılması, özellikle şimdi güzel havanın yardımcı olmasıyla,
  • kantinlerin özel operasyonları için özel önlemler, bilgisayar laboratuvarları, müzik aletlerinin kullanımı vb..
  • İLAVE eklendi, mevcut olanlara, başka önemli, ihtiyati tedbir: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, eğitim topluluğunun mümkün olan maksimum korumasını sağlamak için.

3) Είναι υποχρεωτικά τα τεστ;

Okuldaki öğrenci ve öğretmenlerin katılımı için testler bir ön koşul olacaktır., ve haftada iki kez yapılmalıdır, dersler pazartesi ve perşembe başlamadan önce. Özel Eğitim ve Öğretim Okulları ile ilgili, Öğretmenler için kendi kendine test zorunludur ve öğrencilerin sınava girmeleri için güçlü bir öneri vardır.

4) Testler nasıl temin edilecek?;

AMKA'larına göre, Yetişkin öğrenciler ve lise öğretmenleri eczaneden her hafta iki ücretsiz test alacak. Reşit olmayan lise öğrencileri için, testler veliler ve veliler tarafından öğrencilerin AMKA'sı ile alınacaktır.. Το πρώτο τεστ μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν από αύριο 8/4 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή 9/4 ülkenin geri kalanında. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren 2. sınava girebilecekler., το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

5) Είναι δύσκολη η διαδικασία του τεστ;

Kendi kendini test etmek kolay ve basit bir süreçtir, diğer ülkelerde okulları yönetmek için kullanılan bir süreç. Το τεστ είναι ρινικό και όχι ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό, και ο στυλεός πρέπει να μπει στη μύτη απαλά και να περιστραφεί αρκετές φορές. Açıklayıcı materyaller ve ilgili videolar halihazırda eczanelere gönderilmiş ve tüm bilgilendirici bilgiler için halka verilmiştir. (https://self-testing.gov.gr).

Adımlar aşağıdaki gibidir:

1. ebeveyn, veliler, öğrenciler ve öğretmenler kendi kendine testi ücretsiz olarak alacaklar, eczaneden bilgi materyali ile birlikte, AMKA'larını kullanarak. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren 2. sınava girebilecekler..

2. Οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Testin aynı sabah veya önceki gece yapılması tavsiye edilir.. Böylece ilk test Pazar gecesi veya Pazartesi sabahı yapılabilir..

3. ebeveyn, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, taksi kodlarıyla girecekleri, belirli bilgileri girerek, bir patronimik olarak, anne, AMKA ve kendi kendine testin sonucu.

6) Τι γίνεται αν το self test είναι αρνητικό;

1. Öğrenciler için, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

2. Öğretmenler için, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.

3. Bir yazıcıya erişim olmaması durumunda, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

7) Τι γίνεται αν το self test είναι θετικό;

1. Öğrenciler için, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

2. Öğretmenler için, θα εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

3. Tekrarlanan test pozitifse, EODY protokolü takip edilecek. Tekrar testi negatifse, öğrenciler / öğretmenler test sitesinden bir sertifika alacak ve okula dönecek.

8) Çünkü liseler diğer sınıflara göre önceliklidir;

Liselerin açılması iki ana nedenden dolayı önceliklendirildi:

  • çünkü daha uzun süre kapalı kalırlar
  • çünkü Panhelenik sınavlar yaklaşıyor.

9) Malzemeyi kapsaması için talimatlar verildi;

Pandemi boyunca, Eğitim Politikası Enstitüsü, konunun kapsamı ile ilgili öğretmenlerimize kılavuzlar ve talimatlar yayınlar, δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. İlköğretim için talimatlar geçen ay yayınlandı ve Orta Öğretim için yeni talimatlar hafta içinde yayınlandı.. iken, IEP ayrıca pandemi ile ilgili psiko-duygusal nitelikteki konuları ve okullarımızın yaşam faaliyetlerinin askıya alınmasını izler..

10) Πότε θα ανοίξουν τα υπόλοιπα σχολεία;

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συζητά συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, ve yakında onlar için hayat boyu öğrenme sürecini yeniden açabilmeyi umuyoruz..

11) Πώς θα προμηθεύονται τα τεστ ενήλικοι μαθητές εσπερινών λυκείων;

Στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας προβλέφθηκε για το πρώτο τεστ η απευθείας διανομή τεστ στα σχολεία. Τα τεστ θα βρίσκονται στα σχολεία έως το Σάββατο 10/4, και θα τα προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, ακολουθώντας της οδηγίες των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

12) Για ποιες ηλικίες μαθητών μπορούν οι γονείς να παραλαμβάνουν self tests από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ των μαθητών;

Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν self tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 ve 2005.

13) Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί/μαθητές θα πρέπει να κάνουν τεστ;

evet.

14) Οι μαθητές που θα βγουν θετικοί θα κάνουν τηλεκπαίδευση;

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

15) Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο με φυσική παρουσία;

Εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, isterlerse.

Δείτε το Video με τις οδηγίες χρήσης των self test

Bizi takip et

dakikalar içinde alışveriş yap!

En kolay eshop abonelik platformuna basit adımlarla e-mağazanızı kendi alan adınızla oluşturun.

Bu aralar moda

Ödül

Sizin için Hikayeleri

Mykonos Ticker daha fazla

hata: İçerik korunmaktadır !!